ARTIKEL

Met daglichtfiltersystemen blijft iedereen bij de les

De zomervakantie is een uitgelezen moment om de klaslokalen op te knappen. Krijgt het muurtje in de klas alleen een nieuwe frisse kleur of moet er meer gebeuren om iedereen bij de les te houden? Temperaturen lopen steeds verder op, ook in de klassen. Een daglichtfiltersysteem is oprolbare binnenzonwering die leerlingen en docenten helpt beter bij de les te blijven. Je kunt ze vanuit de klas bedienen. Ze helpen het binnen koeler te houden en voorkomt storende schittering op digiborden en beeldschermen.

Voorkomt oververhitting en vergroot concentratievermogen
Voor een productief lesklimaat is een constante temperatuur belangrijk. De kans op oververhitting in de zomermaanden is een steeds vaker voorkomend probleem. Dit geldt ook voor te koude klaslokalen in de winter. Klimaatbeheersingssystemen (airco’s) kunnen moeite hebben met de grillige temperatuurschommelingen. In combinatie met daglichtfiltersystemen schommelen temperaturen minder. Gebruik van daglichtfiltersystemen helpt om ook zonder airco zonnewarmte buiten de deur te houden. In de winter zorgt het er juist voor dat warmte binnen blijft. Met als resultaat dat leerlingen en leerkrachten zich langer en beter kunnen concentreren.

Verbetert leer- en doceerprestaties door lichtregulering
Een goede lichtinval verbetert de waarneming en zorgt voor een hogere concentratie. De last die leerlingen en leraren ervaren door schitteringen of storende lichtinval in hun beeldscherm of op digiborden kan leiden tot vermoeidheid en/of hoofdpijn. Dit heeft weer een negatieve invloed op de leer- en doceerprestaties.
Daglichtfiltersystemen houden storend licht buiten, maar zorgen ervoor dat er voldoende licht binnen komt om borden en schermen goed te kunnen blijven lezen.

Verhoogt comfort door goed zicht naar buiten
Standaard zonwering kan voor een opgesloten gevoel zorgen, omdat het doek dik geweven is om verblinding door het zonlicht te voorkomen. Met daglichtfiltersystemen van Climat Screen kunt u nog steeds goed naar buiten kijken waardoorhet contact met de buitenwereld blijft bestaan.

Verlaagt energiegebruik en kosten
Klimaatsystemen zijn enorm milieubelastend en duur. Bestaande klimaatsystemen gebruiken ‘s zomers in combinatie met de Climat Screen daglichtfiltersystemen minder energie. In de winter houdt het de warmte in het lokaal juist binnen. Het is dus niet alleen duurzaam, maar met daglichtfiltersystemen bespaart u ook op de energiekosten.

Benieuwd naar de werking van een Climat Screen daglichtfitersysteem?
Bekijk deze visual.

Wilt u zelf ervaren wat Climat Screen daglichtfiltersystemen in uw situatie kunnen betekenen?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden van een proefplaatsing.