ARTIKEL

Climat Screen aangesloten op Smart Building Technology

Gebouwen worden steeds geavanceerder. Gebruiksgemak en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in de transitie naar de zogenaamde Smart Buildings. Klimaatbeheersingssystemen en verlichting vormen veelal een vast onderdeel van een gebouwbeheersysteem, maar met een integrale benadering kan er nog meer winst worden behaald. Zo kan een centraal systeem een nog grotere kostenbesparing opleveren en comfort bieden met de integratie van de geautomatiseerde daglichtfilter systemen van Climat Screen.

Om energie te besparen en het binnenklimaat, ten behoeve van de productiviteit, te optimaliseren worden kantoorgebouwen van allerlei slimme apparaten en sensoren voorzien. Via Smart Building Technology worden de datagegevens, die deze apparaten vergaren, verzameld en vervolgens weer slim aangestuurd. Alles met als doel om energie te besparen en het gebruikscomfort van de gebouwgebruiker te vergroten.

Maximaal rendement
De folies van de Climat Screens hebben niet enkel en alleen een hoge isolatiewaarde die de zonbelasting kan verminderen door ze te sluiten. De systemen zijn tevens te integreren in slimme gebouwbeheersystemen waarmee facility managers maximaal rendement kunnen behalen, zowel op het gebied van gebruikscomfort als op energiebesparing. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch sluiten van de Climat Screens als de zon op de gevel komt te staan, het automatisch openen van de Climat Screens na het verlaten van een vergaderruimte of het automatisch sluiten van de daglichtfiltersystemen buiten werktijden om warmteverlies te minimaliseren.

Betere energieprestatie
De gebouwgebonden geautomatiseerde daglichtfilter systemen tellen mee in de berekening van de energieprestatienorm (EPN-norm) van gebouwen.De Climat Screens zijn dan ook een uitstekende keuze voor projecten waar voldaan moet worden aan de hoge eisen van de energieprestatienorm of het duurzaamheidskeurmerk BREEAM.NL.

Meer weten over de Climat Screen systemen?